Składniki na 4 porcje:
1 cała pierś z kurczaka
500 g pieczarek
Ser żółty
Sól, pieprz
2 łyki oleju
Marynata do mięsa:
Sól
1/4 papryki ostrej
3 łyżeczki papryki słodkiej
2 łyżki oliwy
Pierś przekroić wzdłuż na cztery części. Delikatnie rozbić. Z podanych przypraw przyrządzić marynatę i wysmarować nią mięso, odstawić.
Pieczarki umyć pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim pieczarki. Pod koniec smażenia gdy woda już wyparuję a pieczarki zarumienią się doprawić solą i pieprzem, odstawić.
Mięso podsmażamy na suchej patelni grillowej (po 2 dwie minuty z każdej strony).
Podsmażone mięso układamy na blasze, posypujemy porcją pieczarek i startym serem, wstawiamy do nagrzanego (190 stopni ) piekarnika na ok. 7 - 8 min. Gotowe