Nigdy nie myślałam, że tortilla może smakować na zimno, ale kiedy spróbowałam tej przystawki na ostatnim przyjęciu, jakim byłam, postanowiłam stworzyć własną wersje. Tańszą i prostszą a za razem też smaczną.
Składniki:
2 - 3 placki tortilli ( z 1 tortilli wychodzi ok. 10 porcji)
2 serki topione lub 1 kanapkowy
Sałata masłowa lub lodowa
Szynka
Ser żółty
Papryka czerwona lub zielona
Ogórek zielony
Przygotowanie:
Placek tortilli smarujemy serkiem. Układamy sałatę na to szynka, smarujemy serkiem, układamy ser i znowu smarujemy serkiem. Na koniec paprykę i ogórka pokrojonego w paski. Wszystko razem zwijamy w rulonik i kroimy w grube plastry.
Zrobiłam z tego przepisu tortille ;) wyszła pysznie ) na drugi raz zamiast serka topionego dodałam pastę z łososia i wyszło pysznie ;)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńIle minut powinno piec się ciasto żeby nie było kruche?
OdpowiedzUsuń