Szybsza wersja jajek po benedyktyńsku po mojemu bez sosu holenderskiego, na który nie mam nigdy czasu.
W moim wykonaniu bułeczki szybko wkładam do opiekacza a boczek i jajka podsmażam w tym samym czasie na patelni.
Składniki na porcję taką jak na zdjęciu;
- 1 bułka kajzerka
- 2-4 plastry chudego boczku
- 2 jajka
- Szczypiorek do posypania
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Bułkę przekroić i włożyć do opiekacza lub nagrzanego piekarnika. Na suchej patelni smażymy boczek a po chwili wlewamy na wierzch jajko, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy przez ok. 3-4 min. aż jajko delikatnie się zetnie. Bułki wyciągamy z opiekacza i układamy na nich jajka, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego
Godz. 21 a mój syn woła jaja na bekonie :)
OdpowiedzUsuń