Sosik, który ostatnio sprawdził się podczas mojego lekkiego obiadu z parowaru. Wszyscy wiemy, że jedzenie gotowane na parze jest dość nudne i bez smaku, ale kiedy polejemy je sosikiem to zupełnie, co innego:)
Czas przygotowania; 10 min.
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
2 czubate łyżki śmietany 18 %
0,5 kubeczka jogurtu naturalnego
5dag sera żółtego startego na najmniejszych oczkach
0,5 pęczka koperku
1 mały ząbek czosnku
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
W małym rondelku zagotować śmietanę, zmniejszyć ogień do minimum i dodać ser żółty, mieszać aż ser roztopi się, zdjąć z ognia, dodać jogurt i intensywnie mieszać aż jogurt połączy się ze śmietaną, dodać posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz