sobota, 15 sierpnia 2015
Pierś z kurczka po hiszpańsku
Składniki:
2 połówki piersi z kurczaka ok. 500g
2 cebule
3 pomidory
Duża garść zielonych oliwek
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka papryki słodkiej
1/8 łyżeczki papryki chili
3 łyżki oleju
Sól do smaku
Ryż
2 opakowania ryżu
1 łyżeczka curry
Przygotowanie:
Gotujemy wodę na ryż, dodajemy przyprawę curry, wrzucamy paczuszki z ryżem i gotujemy dalej według przepisu na opakowaniu.
Piersi myjemy, rozcinamy na pół, doprawiamy solą i pieprzem. Doprawione piersi podsmażamy na oleju z obu stron na złoty kolor, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek całość dusimy pod przykryciem przez ok. 5min.
Pomidory obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników, dalej dusimy kolejne 20 min. pod koniec doprawiamy papryką, solą i posypujemy pokrojonymi oliwkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz