Składniki :
- 3porcje łososia np. w dzwonkach
- 1 cukinia
- 1/4 dyni, ja użyłam hokkaido
- 2 papryki słodkie czerwone
- Kilka listków suszonej mięty (nie jest konieczna)
- Zioła prowansalskie
- 2 ząbki czosnku
- Sól morska
- Świeżo mielony pieprz
- 3 -4 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżeczki masła
Przygotowanie:
Warzywa myjemy (dynie obieramy ze skóry i miękkiego środka) kroimy w dużą kostkę, rozkładamy na dużej baszy, posypujemy ziołami, posiekanym czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą, mieszamy.
Łososia myjemy obwicie doprawiamy solą morską i pieprzem, dokładamy do warzyw a na wierz ryby układamy po łyżeczce masła.
Blaszkę wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika na 30- 40 min. Gotowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz