Ze względu na mój stan w jakim obecnie jestem :);) i fakt, że nie toleruje zapachu i smaku mięsa. Publikuje i będę starała się jeszcze opublikować kilka przepisów wegetariańskich, które wypróbowałam i nawet mi smakowało :)
Składniki na 5 kotletów5 ugotowanych na twardo jajek
2 jajka surowe
1 paczuszka kaszy bulgur - ugotowanej według przepisu
3 łyżki bułki tartej + 3 do obtoczenia
Garść koperku
Sól i pieprz według smaku
Olej do smażenia
Ugotowane jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy ugotowaną i przestudzoną kaszę, posiekany koperek, 3 łyżki bułki tartej i surowe jajka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i razem dokładnie mieszamy. Z przygotowanego farszu formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor. Kotlety podałam z puree z zielonego groszku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz