sobota, 15 grudnia 2012
Roladki ze szpinakiem i serem feta
Dziś miały być roladki ze szpinakiem bez panierki, ale szpinak kupiłam za bardzo rozdrobiony i nic mi nie wyszło. Zmieniłam koncepcje i oto cudo mi powstało , może mniej dietetycznie ale za to wszystkim bardziej smakowało. Polecam:)
Składniki:
- Pierś z kurczaka (z jednej piersi wychodzi 4 duże roladki)
- małe opakowanie szpinaku hortex polecam
- pół opakowania sera feta
- bułka tarta i jajko do panierki
- przyprawa do kurczaka, sól
- olej do smażenia
Przygotowanie;
Szpinak przygotowujemy na patelni według uznania ja dodaje czosnek, pieprz, kucharek. Smażymy aż wyparuje woda.
Mięso rozbijamy na cienkie placki i przyprawiamy. Rozkładamy szpinak i kawałki sera feta.
Zawijamy jak gołąbki, panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju .
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz