piątek, 1 lutego 2013

Prosty makaron z mięsem i pieczarkami


 Czasami, gdy wracamy z pracy do domu szukamy prostego przepisu na obiad. Moją opcją  są makarony, przygotowuje się je bardzo szybko a największą ich zaletą  jest, że są syte i wszyscy je uwielbiamy.  Wystarczy dodać trochę mięsa, warzyw posypać serem, zapiec w piekarniku i obiad mamy gotowy.

Czas przygotowania: 30 min.
Stopień trudności: łatwe

Składniki:
Makaron 500 g  np. świderki 
0,5 kg mięsa  mielonego
0,5 kg pieczarek
1 duża cebula
30 dag sera żółtego
natka pietruszki, kostka rosołowa, przyprawa do mięsa mielonego, 3 ząbki czosnku.
sól, pieprz

Przygotowanie:
Makaron gotujemy z dodatkiem kostki rosołowej.. Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki i smażymy na patelni do momentu wyparowania wody. Na drugiej  patelni podsmażamy wyciśnięty czosnek i cebule, dodajemy mięso, doprawiamy przyprawą do mięsa solą i pieprzem, smażymy ok 10 min. Gotowe składniki mieszamy razem z makaronem. Posypujemy natką i startym serem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz