Na przygotowania makaronu ze szpinakiem poświęciłam 40 min. w kuchni, a efekt - bardzo zdrowy i szybki obiad. I pomyśleć, że jeszcze niedawno nie mogłam patrzeć na szpinak- dopóki nie spróbowałam. Teraz dodaję go do wszystkiego poczynając od makaronu, kończąc na pierogach.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka według uznania ja tym razem nie dodałam
- 250g szpinaku mrożonego siekanego
- 1 mała cebula
- 1-2 czubate łyżki śmietany 30%
- 1 czubata łyżka masła
- 500 g makaronu kokardki ugotowanego według przepisu.
- 3 ząbki czosnku
- Pieprz, vegeta lub sól do smaku
Przygotowanie:
- Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy drobno i podsmażamy na maśle.
- Dodajemy szpinak, dusimy do momentu odparowania wody.
- Przyprawiamy pieprzem i vegetą.
- Na koniec dodajemy śmietanę i mieszamy z makaronem. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz