Składniki:
- 3 cukinie
- 1 cebula
- 3-4 ząbki czosnku
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki pszennej
- mała kostka sera feta
- pęczek koperku
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- sól, świeżo mielony pieprz
- olej do smażenia
- Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy i odstawiamy na 10 min.
- Cebulę i czosnek drobno siekamy.
- Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju, dodajemy posiekaną cebulę, czosnek. Składniki zeszklić a następnie dodać odciśniętą cukinie. Razem podsmażyć.
- Do miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę, posiekane zioła, posiekany ser i podsmażoną cukinię. Doprawiamy papryką i świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie mieszamy.
- Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki na złoty kolor z obu stron.
- Najlepiej smakują z dodatkiem sosu czosnkowego, który znajdziecie Tu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz