Składniki:
3 połówki piesi z kurczaka
6 plastrów szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej
6 plastrów sera żółtego, ja użyłam edamski
Ketchup i musztarda
Przyprawa delikat do mięs
Sól i pieprz
2 łyżki masła klarowanego
Wykałaczki
Przygotowanie:
- Z mięsa przygotowujemy 6 rozbitych filetów.
- Doprawiamy według uznania solą pieprzem i delikatem.
- Rozkładamy na blacie i smarujemy z jednej strony ketchupem i musztardą.
- Wzdłuż mięsa rozkładamy szynkę i ser, zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczką.
- Podsmażamy na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoty kolor, na koniec zmniejszamy ogień do minimum, przykrywamy pokrywką i dusimy przez 10 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz