środa, 2 listopada 2016

Roladki z piersi kurczaka z szynką parmeńską


Składniki:
3 połówki piesi z kurczaka
6 plastrów szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej
6 plastrów sera żółtego, ja użyłam edamski
Ketchup i musztarda
Przyprawa delikat do mięs 
Sól i pieprz
2 łyżki masła klarowanego
Wykałaczki


Przygotowanie:
  • Z mięsa przygotowujemy 6 rozbitych  filetów.
  • Doprawiamy według uznania solą pieprzem i delikatem.
  • Rozkładamy na blacie i smarujemy z jednej strony ketchupem i musztardą.
  • Wzdłuż mięsa rozkładamy szynkę i ser, zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczką.
  • Podsmażamy na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoty kolor, na koniec zmniejszamy ogień do minimum, przykrywamy pokrywką i dusimy przez 10 min.
Zazwyczaj roladki podaję z brązowym ryżem polanym sosem powstałym po duszeniu roladek i surówką z kapusty pekińskiej na którą, przepis znajdziesz Tu Pycha :) :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz