piątek, 21 listopada 2014

Sałatka ziemniaczana z bekonem

 Mięsna wersja sałatki ziemniaczanej z dodatkiem wędzonego boczku, idealnie pasującego do ziemniaczków w mundurkach.
Składniki:
  • 6 średnich ziemniaków ugotowanych w mundurkach 
  • 1 cebula czerwona
  • 3 średnie ogórki konserwowe
  • 20 dag boczku w plastrach 
  • 0,5 małego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu 
  • Sól i pieprz świeżo mielony
Przygotowanie:
Całe plastry boczku podsmażamy na suchej patelni na rumiano, studzimy i kroimy w paski. Wystudzone ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy pokrojonego ogórka, cebulę, majonez i jogurt. Doprawiamy solę i pieprzem do smaku, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 min. do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz