środa, 25 marca 2015

Lekki obiad


 Dorsz w świeżych ziołach z dodatkiem dużej ilości cytryny, którą przechodzi cała ryba. Bardzo smaczny i z całą pewnością lekki obiad. Polecam

Składniki:
  • Płat świeżego dorsza ze skórą ok 400g
  • 0,5 pęczka koperku
  • 0,5 pęczka pietruszki 
  • Skórka z połowy cytryny 
  • Sok z  połowy cytryny
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • sól morska 
  • pieprz czarny

Przygotowanie:
Płat ryby myjemy, kroimy na porcję i porządnie solimy.
Zioła siekamy i mieszamy ze skórką cytryny, sokiem i oliwą.
Rybę obtaczamy w marynacie i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Zamarynowane porcje ryby zawijamy w folie aluminiową i wstawiamy do piekarnika na 30 min. nagrzanego do 180 stopni.
Podajemy z ugotowanym ryżem i surówką .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz