Tak naprawdę to do rukoli dodałam to, co miałam aktualnie w lodówce tak żeby było lekko zdrowo i pożywnie.
Składniki:
Rukola
Pomidorki cherry
Ogórek świeży
Kiełki rzodkiewki
Mini kuleczki mozzarelli
Słonecznik łuskany
Sos:
2 części oliwy z oliwek ( 2 łyżki)
1 część octu balsamicznego ( 1łyżka)
Opcjonalnie:
Czosnek granulowany
Pieprz czarny
Oliwki
Przygotowanie:
Słonecznik ( na pół opakowania użyłam 1 łyżkę) zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3 min.
Rukolę rozsypujemy na półmisku, posypujemy pokrojonym w paski ogórkiem, przekrojonymi na pół pomidorkami, kiełkami rzodkiewki. Na koniec dodajemy mozzarelle, odcedzone pestki słonecznika i polewamy przygotowanym sosem.
Opcjonalnie można doprawić pieprzem i czosnkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz