czwartek, 20 czerwca 2013

Tortilla na zimno




  Nigdy nie myślałam, że tortilla może  smakować na zimno, ale  kiedy spróbowałam tej przystawki na ostatnim przyjęciu,  jakim byłam, postanowiłam stworzyć własną wersje. Tańszą i prostszą a za razem też smaczną.


Składniki:

2 - 3 placki tortilli ( z 1 tortilli wychodzi ok. 10 porcji)
2 serki topione lub  1 kanapkowy
Sałata masłowa lub lodowa
Szynka
Ser żółty
Papryka czerwona lub zielona
Ogórek zielony

Przygotowanie:

Placek tortilli smarujemy serkiem. Układamy sałatę na to szynka, smarujemy serkiem, układamy ser i znowu smarujemy serkiem. Na koniec  paprykę i ogórka pokrojonego w paski. Wszystko razem zwijamy w rulonik i kroimy w grube  plastry.




3 komentarze:

  1. Zrobiłam z tego przepisu tortille ;) wyszła pysznie ) na drugi raz zamiast serka topionego dodałam pastę z łososia i wyszło pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ile minut powinno piec się ciasto żeby nie było kruche?

    OdpowiedzUsuń