1 pierś z kurczaka
1 puszka ananasa
2 marchewki
1 papryka czerwona
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka papryki słodkiej
1/4 papryki ostrej
1 szklanka wody
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
Pierś umyć, pokroić i podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w słupki marchewkę i razem dusić do momentu gdy marchew zmięknie, dodać pokrojoną w duże kawałki paprykę, cały syrop z ananasa i dusić przez ok. 2 min. po tym czasie dodajemy szklankę wody, przecier pomidorowy i kawałki ananasa, doprawiamy do smaku papryką, gotujemy na małym ogniu przez około 3-4 min. Na koniec całość zagęszczamy mąką wymieszaną w 1/4 szklanki wody. Podajemy z białym ryżem ugotowanym według przepisu na opakowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz