czwartek, 10 lipca 2014

Pomysł na przekąskę - kolację


 Wczorajsza moja kolacja. Lekkie, pożywne i kolorowe grzaneczki.  Pychotka polecam.












Składniki 3-4 osób
Bagietka
2 łyżki masła
0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
1 ząbek czosnku
1 puszka tuńczyka w kawałkach
Suszone pomidory w zalewie
Czarne oliwki
 20 dag  sera żółtego

Przygotowanie:
Bagietkę kroimy. Masło ucieramy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami. Gotowym masłem smarujemy pieczywo. Na wysmarowanym masłem pieczywie układamy odsączonego tuńczyka, pokrojone pomidory i oliwki . Na koniec ścieramy na tarce o dużych oczkach ser i całość zapiekamy w piekarniki nagrzanym do 190 stopni C. przez  ok. 10 min.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz