czwartek, 17 lipca 2014

Penne z mascarpone i pieczarkami

 Obiad  dla czterech osób w 20 min za jedyne 15 złotych Polecam :)



Składniki:
  • 400g makaronu penne
  • 500g pieczarek
  • 1 opakowanie serka mascarpone
  • szczypior
  • Sól, świeżo mielony pieprz 
  • 1 łyżka oleju

 Przygotowanie:
Pieczarki umyć, pokroić na plastry. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pieczarki tak długo aż uzyskają złoty kolor, doprawiamy do smaku solą i pierzem, odstawiamy. Makaron gotujemy według przepisu. Do pieczarek dodajemy serek, podgrzewamy na małym ogniu, mieszamy a gdy serek się roztopi dodajemy makaron, doprawiamy pieprzem według uznania, mieszamy razem. Gotowy posypujemy posiekanym szczypiorem.


2 komentarze:

  1. Dokładnie przedwczoraj jadłam bardzo podobny obiad :-) Szybko i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jeden z najpyszniejszych klasyków świata!:) mniam paluszki lizać

    OdpowiedzUsuń