sobota, 28 grudnia 2013

Szynka zawijana ze szparagami w galarecie


Składniki :
30 dag szynki gotowanej lub konserwowej
200 g szparagów w zalewie
1/2 słoika papryki konserwowej 
4 duże ogórki konserwowe
2 łyżki majonezu
Koperek do dekoracji 

Galareta
1litr gorącej przegotowanej wody
1 kostka rosołowa
7 łyżeczek żelatyny
Pieprz do smaku 

Przygotowanie:
1. Do litra gorącej wody dodajemy żelatynę, kostkę rosołową i pieprz. Mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
2. Plastry szynki rozkładamy i smarujemy każdy plaster cienką warstwą  majonezu.
3. Układamy po jednym szparagu, pasku papryki i ogórka.
4. Zawijamy i układamy na szklanym półmisku.
5. Dekorujemy koperkiem.
6. Zalewamy zimną i lekko tężejącą galaretką.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz