czwartek, 19 września 2013

Leczo z cukini




   
   Danie, którym ostatnio zachwyca się cała nasza rodzinka a po ostatniej wizycie naszych znajomych postanowiłam w końcu opublikować ten jakże prosty w wykonaniu przepis.

Składniki:
3 małe cukinie
30-40 dag kiełbasy
20 dag boczku
1 duża cebula
3 duże pomidory
1 papryczka chili
2 łyżki przecieru pomidorowego
vegeta, bazylia, 2 ząbki czosnku


Przygotowanie:
Cukinie obieramy, kroimy w grubą kostkę i zasypujemy przyprawą typu vegeta. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, boczek i kiełbasę. Podsmażone składniki przekładamy do głębszego garnka.  Dodajemy cukinie, pokrojone w kostkę pomidory, doprawimy do smaku pokrojoną drobniutko papryczką chili ( bez pestek:) Vegetą, bazylią i świeżo wyciśniętym czosnkiem.  Dodajemy jeszcze przecier i wszystko razem dusimy aż cukinia w połowie zmięknie. Gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz