poniedziałek, 10 marca 2014

Ciastka owsiane z czekoladą


Czas przygotowania: 50 min.
Stopień trudności: łatwe

Składniki na ok. 12 ciastek:
250 g płatków owsianych górskich
100 g masła
60 g cukru
0,5 szkl. mąki
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
50 g czekolady deserowej

Przygotowanie:
Masło rozgrzewamy na patelni, dodajemy płatki i smażymy do momentu gdy płatki delikatnie  zbrązowieją, następnie posypujemy cukrem, mieszamy i podsmażamy aż cukier się rozpuści.
Odstawiamy do przestygnięcia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, posiekaną czekoladą i wystudzonymi płatkami. Na koniec dodajemy rozbełtane jajka, mieszamy.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z gotowego ciasta formujemy ciasteczka i pieczemy w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez 15- 20 min.  






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz