środa, 13 marca 2013

Ryż smażony z warzywami



 Bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu wegetariański ryż.
 Przypominający smakiem chiński ryż z warzywami. Doskonały do dań mięsnych jak i również w wersji bezmięsnej.  Nic prostszego nie znalazłam  w żadnej kuchni.
Nic tylko jeść i  chudnąć:)

 Czas przygotowania; 30 min
Stopień trudności: bardzo łatwe

 
Składniki;
1 paczuszka ryżu
0,5 op. mieszanki warzywnej 6 składnikowej
Przyprawy : vegeta, czosnek granulowany, pieprz, 0,5 łyżeczki kurkumy

Przygotowanie:
1. Ryż ugotować z kurkumą.
2. Ugotowany ryż przelać zimną wodą i odcedzić na sicie.
3. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i dodać warzywa, podsmażyć.
5.  Do warzyw dodajemy ryż, doprawiamy vegetą, czosnkiem i pieprzem. Smażymy przez ok. 5 minut  ciągle mieszając. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz