Bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu wegetariański ryż.
Przypominający smakiem chiński ryż z warzywami. Doskonały do dań mięsnych jak i również w wersji bezmięsnej. Nic prostszego nie znalazłam w żadnej kuchni.
Nic tylko jeść i chudnąć:)
Czas przygotowania; 30 min
Stopień trudności: bardzo łatwe
Składniki;
1 paczuszka ryżu
0,5 op. mieszanki warzywnej 6 składnikowej
Przyprawy : vegeta, czosnek granulowany, pieprz, 0,5 łyżeczki kurkumy
Przygotowanie:
1. Ryż ugotować z kurkumą.
2. Ugotowany ryż przelać zimną wodą i odcedzić na sicie.
3. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i dodać warzywa, podsmażyć.
5. Do warzyw dodajemy ryż, doprawiamy vegetą, czosnkiem i pieprzem. Smażymy przez ok. 5 minut ciągle mieszając. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz