czwartek, 4 września 2014

Tortilla z warzywami z grilla




Składniki:
  • 4 placki tortilli 
  • 1 cała pierś z kurczaka
  • 1 cebula 
  • 1 papryka czerwona
  • 1 mała marchewka
  • 2 łyżeczki przyprawy kebab
  • 4-5 łyżek oleju
  • 15 dag sera żółtego
sos:
  • 1 grecki jogurt 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
Przygotowanie;
  • Mięso pokroić w paski, posypać przyprawą kebab, polać dwiema łyżkami oleju, wymieszać i odstawić na 30 min do lodówki.
  • Warzywa pokroić w cienkie paseczki.
  •  Ser zetrzeć na tarce
  • Na patelni rozgrzać  łyżkę oleju i podsmażyć na nim mięso, dodać pokrojone warzywa i podsmażać razem do momentu gdy warzywa zmiękną, całość doprawić solą do smaku.
  • Ciepły farsz rozkładamy na plackach tortilli, posypujemy startym serem. Boki  placków składamy do środka a całość zwijamy w rulon.
  • Gotowe tortille spiekamy z każdej strony na rozgrzanej i posmarowanej olejem patelni grillowej. 
  • Podajemy z przygotowanym sosem czosnkowym.

1 komentarz:

  1. Mmmmm.... jak to przepysznie wygląda! kocham takie rarytasy!

    OdpowiedzUsuń