Korzystając z dzisiejszego obiadu zrealizowałam swój pomysł na wielkanocne jajka, który chodził mi po głowie. Już od jakiegoś czasu zbierałam skorupki po jajkach żeby je wykonać specjalnie na bloga a dzisiejszy rosół był wprost idealny do tego pomysłu.
Polecam. Jajka super się prezentują a po dodaniu odrobiny majonezu są naprawdę pyszne.
0,5 piersi lub udko kurczaka z rosołu
1-2 marchewki z rosołu
Mała puszka zielonego groszku
0,5 litra gorącego rosołu
4 łyżeczki żelatyny
10 skorupek po jajkach
Przygotowanie:
Mięso i marchewkę kroimy w malutką kosteczkę i wsypujemy w równych częściach do pustych skorupek, dodajemy po odrobinie zielonego groszku. W gorącym (doprawionym) rosole rozpuszczamy żelatynę i studzimy. Zimnym bulionem zalewamy skorupki i wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie możemy obrać jajka i odwracając je na płaską stroną ułożyć na talerzu.
wooww:D ależ mi się to podoba! genialna jesteś:D
OdpowiedzUsuńDzięki i Pozdrawiam :)
Usuń