środa, 16 stycznia 2013

Chrupiące paluszki rybne


Tydzień temu kupiłam dzieciakom paluszki rybne. Po przeczytaniu składu na opakowaniu stwierdziłam że za dużo to one nie mają wspólnego z rybą.,tylko tyle że leżą razem w jednej chłodni:)
Postanowiłam już nigdy  więcej. Zrobiłam rybkę według własnego pomysłu. I oto co mi wyszło... Zdrowsze, smaczniejsze i na pewno bardziej pożywne niż.... Można. Można

Składniki:
3 płaty białej ryby najlepszy jest dorsz. Rozmrożoną rybę posolić i pokroić w paski grubości 1,5 cm.
ok. 150 g  płatków kukurydzianych.  Wsypać do woreczka i rozdrobnić za pomocą wałka do ciasta.
2 jajka. Roztrzepać na  talerzu. Rybę panierować  w jajku i płatkach i smażyć na oleju, obracając co kilka minut. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz