czwartek, 21 listopada 2013

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym

 Propozycja dla wielbicieli mięsa na słodko- ostro, a tak naprawdę sami możecie zdecydować czy ma być bardziej słodko czy ostro zwiększając proporcje składników miodu lub musztardy

Składniki dla 4 osób
1,5kg pałek z kurczaka
Sól

Sos:
6 łyżek miodu
4 łyżki musztardy ostrej
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny.

Przygotowanie:
1. Mięso myjemy, osuszamy papierem kuchennym, solimy i odstawiamy na bok.
2. Z podanych składników robimy sos.
3. Gotowym sosem polewamy mięso i odstawiamy do lodówki na dwie godziny.
4. Pieczemy w rękawie lub naczyniu żaroodpornym w 200 stopniach przez 1 godzinę.


 Gotowe podudzia można podać z warzywami na parze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz