Dawno już nie piekłam nic słodkiego, a z okazji, że wczoraj było Renaty sprawiłam sobie przyjemność ale taką że, nie za dużo czasu przy tym spędziłam i mogłam skupić się na innych przyjemnościach.
Składniki:
1 arkusz gotowego ciasta francuskiego
2 białka
2 płaskie łyżki budyniu waniliowego
25-30 dag twarogu
Sok i starta skórka z pół cytryny
5 dag cukru pudru
0,5 op.cukru waniliowego
Śliwki lub wiśnie z kompotu
Przygotowanie:
1. Białka ubić i połącz z budyniem.
2. Twaróg utrzeć na gładko z cukrem, cukrem waniliowym z sokiem i skórką z cytryny.
Pod koniec ucierania dodać pianę z białek.
3.Arkusz ciasta posmarować nadzieniem i zwinąć. Zwinięte ciasto kroimy na plastry i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Ciasteczka smarujemy jajkiem a na wierzch układamy owoce.
5 Tak przygotowane ciasteczka pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 25 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz