piątek, 24 stycznia 2014
Szybka tarta z łososiem i mozzarellą
Doskonały pomysł na szybką piątkową obiadokolację dla całej rodziny.
Składniki:
200g ciasta francuskiego
4-5 jajek
100ml śmietanki 30%
150 g łososia wędzonego
0,5 pęczka szczypiorku
1 kulka mozzarelli ( ja użyłam 150g gotowej starej)
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy śmietankę. Doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy i odstawiamy.
2. Formę do tarty smarujemy masłem i wykładamy ciastem, nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do zamrażalnika na 20 min.
3. Ciasto wyciągamy z zamrażalnika i układamy na nim łososia i mozzarellę.
4. Całość zalewamy przygotowaną mieszanką z jajek.
5. Posypujemy szczypiorkiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
6. Pieczemy w tem. 180 stopniach przez 35 min.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz