piątek, 10 stycznia 2014

Pasta z awokado



Owoce awokado są bardzo zdrowe i fajnie byłoby spożywać je w jak największych ilościach. Więc kiedy wpadło mi w ręce...... :) pomyślałam i wykorzystałam je w jak najprostszy sposób.  

Składniki:
1 dojrzałe awokado
120 g twarożku chudego
1 łyżka oliwy
2 małe ząbki czosnku
1 łyżka posiekanego szczypiorku
Odrobina soku z cytryny
Sól, pieprz do smaku
Opcjonalnie możemy dodać świeżą papryką

Awokado obieramy, kroimy na pół i wyciągamy pestkę, skrapiamy sokiem z cytryny, kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Do awokado dodajemy pokruszony  twarożek, oliwę, czosnek i za pomocą blendera wszystko razem rozdrabniamy. Doprawiamy solą i pieprzem i świeżym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz