Wszyscy wiemy, że zrobienie jarzynki z buraczków jest czasochłonne. Wiele razy kupowałam buraki na rynku, które gotowałam godzinami i co okazywało się, że nadal są twarde lub suche jak wiór. Dlatego przedstawiam swój sprawdzony wiele razy sposób na ominięcie tego długotrwałego procesu.
Buraczki gotowane z woreczka, po przyrządzeniu ich na patelni niejednokrotnie stwierdziłam, że są tak samo smaczne jak buraczki, które sami ugotujemy a po przeczytaniu składu i daty przydatności do spożycia wcale się nie przestraszyłam. Polecam
Składniki:
1 op. buraczków gotowanych domowych
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
0,5 łyżki soku z cytryny
Pieprz do smaku
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy buraczki, doprawiamy sokiem z cytryny i pieprzem, podsmażamy przez chwilę. Na koniec posypujemy łyżką mąki i mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz