Sałatka krabowa to jedna z moich ulubionych sałatek. Lubię ją bo jest bardzo lekka i mogę zjeść jej duże ilości, bez obawy że utyję.
Dodaję do niej ogórka świeżego i koperek, co sprawia że ma bardzo świeży smak. Dobra na każdą okazję. Przepis jest na dużą porcję, można zrobić z połowy.
Składniki:
- paluszki krabowe (15 szt)
- makaron sojowy
- ogórek świeży
- pęczek koperku
- 3 łyżki jogurtu
- 3 łyżki gęstej śmietany
- 3 ząbki czosnku
- zioła prowansalskie, sól i pieprz
Na początku zalewamy makaron gorącą wodą i odstawiamy,aż zmięknie. Kroimy paluszki, ogórka i koperek. Dodajemy odcedzony i pokrojony makaron. Śmietanę mieszamy z jogurtem, wyciskamy czosnek, dodajemy zioła prowansalskie, sól, pieprz. Przygotowany sos mieszamy z sałatką. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz