Przepis, który podaję to chyba najprostszy i najczęściej używany w mojej kuchni, jeśli chodzi o ryby z piekarnika.
Kidy naprawdę nie mam nic pod ręką i brakuje mi pomysłu...sięgam po masło i zioła.
Składniki:
- 3-4 porcje łososia w dzwonkach
- 1 łyżka miękkiego masła
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- Sól morska
- pieprz
- Sok z cytryny
Rybę myjemy, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Masło mieszamy z ziołami.
Dzwonki układamy na foli a na wierzch kładziemy łyżeczką masła, zawijamy w torebki.Wstawiamy do piekarnika 30 min. do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Przed podaniem na upieczone dzwonki wyciskamy odrobinę soku z cytryny.
Bardzo smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńDzięki i polecam :-)
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńJuż na sam widok ślinka cieknie i muszę przyznać, że jak najbardziej jest to doskonały wybór na smaczny obiad. Jak dla mnie bardzo fajnie również sprawdza się przepis z https://mowisalmon.pl/przepisy/czarny-makaron-z-pieczonym-lososiem-mowi-marynowanym-w-pieprzu-i-cytrynie-z-musem-z-pora-i-groszku/ gdzie połączenie makaronu oraz łososia jest niezwykłe.
OdpowiedzUsuń