sobota, 18 stycznia 2014

Śniadanie nr 2 - Jajka sadzone na bekonie


Szybsza wersja jajek po benedyktyńsku po mojemu bez sosu holenderskiego, na który nie mam nigdy czasu. 
W moim wykonaniu bułeczki szybko wkładam do opiekacza a boczek i jajka podsmażam w tym samym czasie na patelni.




Składniki na porcję taką jak na zdjęciu;
  • 1 bułka kajzerka
  • 2-4 plastry chudego boczku
  • 2 jajka
  • Szczypiorek do posypania
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:
Bułkę przekroić i włożyć do opiekacza lub nagrzanego piekarnika. Na suchej patelni smażymy boczek a po chwili wlewamy na wierzch jajko, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy przez ok. 3-4 min. aż jajko delikatnie się zetnie. Bułki wyciągamy z opiekacza i układamy na nich jajka, posypujemy szczypiorkiem.  Smacznego







1 komentarz: