niedziela, 3 listopada 2013

Roladki rybne z pesto


Dietetyczny niedzielny obiad na prośbę  mojego męża, któremu podejrzanie po ostatnich obiadkach zaczął rosnąć brzuszek. I myślę, że takich postów może być więcej:)



Składniki:
6-8 filetów z mintaja lub dorsza
1 doniczka bazylii
Garść orzechów włoskich
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Przygotowanie:
1 Filety natrzeć solą, pieprzem i wyciśniętym  przez praskę czosnkiem.
2.Bazylie,orzechy, czosnek i oliwę zmiksować za pomocą blendera. (na grubo ziarnistą paste)
3. Filety smarujemy gotowym pesto, zawijamy i przekuwamy patyczkami do szaszłyków.
4. Zwinięte roladki gotujemy na parze.


Do ugotowania ryby można użyć parowaru  lub tradycyjnego garnka do gotowania na parze.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz