Składniki:
Mix sałat
1 dojrzały granat
1oog szynki szwarcwaldzkiej
0,5 op. sera sałatkowego
Sos:
4 łyżki oliwy
2 łyżki miodu
1 łyżka musztardy
1 łyżka soku z cyr\tryny
Wszystkie podane składniki sosu wlewamy do miseczki i dokładnie mieszamy.
Przygotowanie:
Sałatkę układamy warstwowo.
1. Część sałaty rozkładamy na płaskim talerzu lub w głębokim półmisku.
2. Na sałatę rozkładamy połowę pokrojonej w paski szynkę i połowę pokrojonego w cieniutką kostkę sera.
3. Posypujemy owocami granatu.
4. Polewamy połową przygotowanego sosu.
5. Posypujemy resztą sałaty, szynki, sera i owocem granatu.
Na koniec polewamy resztą sosu, odstawiamy na pół godziny i gotowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz