poniedziałek, 31 marca 2014

Jajka faszerowane z łososiem

 Jajka faszerowane pastą z serka topionego z dodatkiem łososia i odrobiną chrzanu to propozycja nie tylko na święta...  :)


Czas przygotowania: 25min.
Poziom trudności : B. łatwe 

Składniki: 
5 jajek
100 g łososia wędzonego
1 serek  topiony
2 łyżki śmietany 18%
1-2 łyżeczki chrzanu 
1/4 ogórka świeżego
Sól, pieprz do smaku 
1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie: 
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obrane kroimy na pół, wyciągamy żółtka i przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy serek, śmietanę, sok z cytryny, chrzan, rozcieramy za pomocą widelca.  3/4  łososia kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do pasty, doprawiamy do smaku. Gotową pastą faszerujemy połówki jajek, dekorujemy kawałkami łososia i plasterkami ogórka.
Dla lepszego efektu możemy dodać do pasty ogórka pokrojonego w kosteczkę.







Wielkanocne Smaki - edycja IV

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz