Czas przygotowania: 50 min.
Stopień trudności: łatwe
Składniki na ok. 12 ciastek:
250 g płatków owsianych górskich
100 g masła
60 g cukru
0,5 szkl. mąki
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
50 g czekolady deserowej
Przygotowanie:
Masło rozgrzewamy na patelni, dodajemy płatki i smażymy do momentu gdy płatki delikatnie zbrązowieją, następnie posypujemy cukrem, mieszamy i podsmażamy aż cukier się rozpuści.
Odstawiamy do przestygnięcia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, posiekaną czekoladą i wystudzonymi płatkami. Na koniec dodajemy rozbełtane jajka, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z gotowego ciasta formujemy ciasteczka i pieczemy w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez 15- 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz