Składniki:
- 4 placki tortilli
- 1 cała pierś z kurczaka
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- 1 mała marchewka
- 2 łyżeczki przyprawy kebab
- 4-5 łyżek oleju
- 15 dag sera żółtego
- 1 grecki jogurt
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- Mięso pokroić w paski, posypać przyprawą kebab, polać dwiema łyżkami oleju, wymieszać i odstawić na 30 min do lodówki.
- Warzywa pokroić w cienkie paseczki.
- Ser zetrzeć na tarce
- Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć na nim mięso, dodać pokrojone warzywa i podsmażać razem do momentu gdy warzywa zmiękną, całość doprawić solą do smaku.
- Ciepły farsz rozkładamy na plackach tortilli, posypujemy startym serem. Boki placków składamy do środka a całość zwijamy w rulon.
- Gotowe tortille spiekamy z każdej strony na rozgrzanej i posmarowanej olejem patelni grillowej.
- Podajemy z przygotowanym sosem czosnkowym.
Mmmmm.... jak to przepysznie wygląda! kocham takie rarytasy!
OdpowiedzUsuń